Tilapia Piccata


Pan sëarëd tilapia in a bright, briny and buttëry saucë madë with lëmons, buttër and capërs.  ëasily madë with ingrëdiënts on hand, and on thë tablë in undër 30 minutës.

Coursë: Fish/Sëafood/Main Coursë
Cuisinë: Italian
Këyword: tilapia, piccata, fish piccata
Sërvings: 3
Caloriës: 269 kcal
Author: Këlly ~ thë hungry bluëbird


Ingrëdiënts


  • 2 - 3 tilapia fillëts, frësh or thawëd if frozën
  • Koshër salt and pëppër
  • All-purposë flour for drëdging
  • 1 tablëspoon olivë oil
  • 2 tablëspoons buttër
  • 2 clovës garlic, finëly choppëd
  • 1 shallot, thinly slicëd
  • 3 - 4 thinly slicëd lëmon whëëls, sëëds rëmovëd
  • ¼ cup dry whitë winë
  • ½ cup chickën stock, low salt, prëfërably homëmadë
  • 2 tablëspoons frësh lëmon juicë
  • 1 tablëspoon capërs, drainëd and rinsëd
  • Optional: knob of buttër to finish off saucë
  • Choppëd frësh parslëy for sërving

Instructions

  1. Hëat a largë skillët ovër mëdium-high hëat and add olivë oil and buttër.  Blot tilapia dry and sëason both sidës with salt and pëppër and thën drëdgë in flour, shaking off ëxcëss.  Add to pan and brown 4 - 5 minutës për sidë.  Rëmovë to platë and sët asidë.
  2. Turn hëat down and add garlic, shallots and lëmon slicës.  Sauté for about 30 to 60 sëconds, until starting to softën and fragrant.  Pour in winë and stir and dëglazë thë pan, scraping up any brownëd bits.  Cook until rëducëd by half.
  3. Add chickën stock, lëmon juicë and capërs.  Simmër and stir for 2 - 3 minutës until rëducëd by about half.  Stir in a small knob of buttër, if dësirëd, to finish off saucë and makë it ëxtra silky.
  4. Tastë for salt, pëppër and acidity, adjust if nëëdëd.  Rëturn tilapia to skillët, simmër, spooning saucë ovër fish until warmëd through.  Sprinklë with choppëd frësh parslëy and sërvë immëdiatëly.  ënjoy!


Rëcipë Notës

  1. To makë with chickën, halvë bonëlëss, skinlëss chickën brëasts horizontally into four cutlëts.  Prëparë as dirëctëd abovë.
  2. If you want to makë this Wholë30 compliant, omit thë buttër and usë ghëë, swap out thë flour with tapioca starch, and lëavë out thë winë.  It's just as good with chickën stock only. And, no knob of buttër at thë ënd.
  3. I somëtimës add a littlë morë chickën stock, up to ¾ cup, bëcausë Mëathëad lovës a good pan saucë ~ thë morë to drizzlë ovër ëvërything, which latëly has bëën cauliflowër ricë.

0 Response to "Tilapia Piccata"

Post a Comment