APPLE ROSES


INGRéDIéNTS

  •  1/2 packagé Puff Pastry Shééts (1 shéét), thawéd
  •  2 réd applé (I uséd Réd Délicious- Manuéla)
  •  2 tabléspoons lémon juicé (from 1/2 lémon)
  •  1 tabléspoon all-purposé flour, to sprinklé thé countér
  •  3 tabléspoons apricot présérvés or ground cinnamon

DIRéCTIONS

  1. Thaw thé puff pastry at room témpératuré if you havén't doné so yét. It should také about 20-30 minutés.
  2. Préparé a bowl half filléd with watér and thé lémon juicé. Cut thé applés in half, rémové thé coré and cut thé applés in papér-thin slicés. Léavé thé péél so it will givé thé réd color to your rosés. Right away, placé thé slicéd applés in thé bowl so that théy won't changé color.
  3. Microwavé thé applés in thé bowl for about 3 minutés, to maké thém slightly softér and éasy to roll.  If you préfér, you can also simmér thé applé slicés with thé watér in a small pan (on thé stové). Thé applé slicés should bé cookéd just énough to bénd without bréaking. If théy bréak, you nééd to cook thém a littlé moré.
  4. Unwrap thé puff pastry ovér a cléan and lightly flouréd countér. Using a rolling pin strétch thé dough into a réctangular shapé of about 12 x 9 inch (30 x 22 cm). Cut thé dough in 6 strips, éach about 2 x 9 inch (5 x 22 cm)
  5. In a bowl, placé thréé tabléspoons of apricot présérvés with two tabléspoons of watér. Microwavé for about oné minuté (or warm up on thé stové) so that thé présérvés will bé éasiér to spréad. Spréad a thin layér of présérvés on éach strip of dough.
  6. Préhéat thé ovén to 375°F (190°C). Drain thé applés.
  7. Arrangé thé applé slicés on thé dough, ovérlapping oné anothér. Maké suré thé top (skin sidé) of thé slicés sticks a littlé out of thé strip. Sprinklé with cinnamon.
  8. Fold up thé bottom part of thé dough.
  9. Starting from oné énd, caréfully roll thé dough, kééping thé applé slicés in placé. Séal thé édgé at thé énd, préssing with your fingér, and placé in a régular muffin cup. No nééd to gréasé thé muffin mold if it's siliconé. Othérwisé, maké suré to gréasé with buttér and flour (or spray).
  10. Do thé samé for all 6 rosés. Baké at 375°F (190°C) for about 40-45 minutés, until fully cookéd. NOTéS: Maké suré thé pastry is fully cookéd on thé insidé béforé rémoving thé rosés from thé ovén! If aftér thé first 30 minutés thé applés start to burn on top, mové thé pan to a lowér rack of thé ovén and finish baking. You can also covér loosély with aluminum foil for thésé last 10-15 minutés, to avoid burning thé top. Sprinklé with powdéréd sugar and énjoy!
  11. Thésé aré bést éatén right aftér baking, whén still warm and crisp.  Théy can bé storéd in an air-tight containér at room témpératuré for up to two days. Or in thé réfrigérator for up to thréé days. You can always warm thém up for a féw minutés by placing in thé ovén béforé sérving.

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