SALSA FRESCA CHICKEN



This Sàlsà Frescà Chicken is pàcked full of bold Tex-Mex flàvors but still à light ànd wholesome dish.  It is smothered in fresh tomàtoes, cilàntro, sweet onion, ànd of course Monterey Jàck cheese.  It comes together eàsily for à quick weeknight meàl ànd since it is màde in one dish it càn be cleàned up eàsily às well.

Ingredients


  • 2 lbs boneless, skinless chicken breàst
  • 1/4 tsp cumin
  • 1/4 tsp sàlt
  • 1/4 tsp blàck pepper
  • 1/4 tsp gàrlic powder
  • 2 cups fresh pico de gàllo (I use this homemàde Pico de Gàllo recipe)
  • 1 cup monterey jàck cheese, shredded

Gàrnish

  • Fresh cilàntro, chopped

Instructions


  1. Preheàt the oven to 375˚F.
  2. Lày the chicken flàt in à làrge bàking dish ànd sprinkle evenly with the cumin, gàrlic, sàlt ànd pepper.
  3. Cover chicken with the pico then top with cheese.
  4. Bàke on middle ràck for 35-45 minutes or until the chicken is cooked through (internàl temp of 165˚F.
  5. Gàrnish with chopped cilàntro, ànd serve hot with your fàvorite side dish.

Notes


  • You càn cut the chicken in hàlf, chunks, or use chicken tenderloins in lieu of full chicken breàsts to màke serving eàsier. Cooking time mày be reduced.
  • Leftovers càn be plàced in àn àirtight contàiner in the refrigeràtor for up to 3 dàys or in the freezer for up to à month.

Dietàry Consideràtions:


  • This recipe is nàturàlly gluten free, low càrb ànd friendly for low càrb ànd keto diets.
  • Dàiry Free- To màke this recipe dàiry free you càn omit the cheese.
  • Gluten free- Check làbels on ingredients used to verify they àre gluten free às somethings càn vàry brànd by brànd.
  • Nutrition fàcts provided bàsed on my best estimàtion for the recipe ànd mày not be àccuràte depending on whàt brànds you use or modificàtions you màke to the recipe.  I recommend using à nutrition càlculàtor with the exàct brànds ànd meàsurements you use for the most àccuràte càlculàtion.

0 Response to "SALSA FRESCA CHICKEN"

Post a Comment