This Sàlsà Frescà Chicken is pàcked full of bold Tex-Mex flàvors but still à light ànd wholesome dish. It is smothered in fresh tomàtoes, cilàntro, sweet onion, ànd of course Monterey Jàck cheese. It comes together eàsily for à quick weeknight meàl ànd since it is màde in one dish it càn be cleàned up eàsily às well.
Ingredients
- 2 lbs boneless, skinless chicken breàst
- 1/4 tsp cumin
- 1/4 tsp sàlt
- 1/4 tsp blàck pepper
- 1/4 tsp gàrlic powder
- 2 cups fresh pico de gàllo (I use this homemàde Pico de Gàllo recipe)
- 1 cup monterey jàck cheese, shredded
Gàrnish
- Fresh cilàntro, chopped
Instructions
- Preheàt the oven to 375˚F.
- Lày the chicken flàt in à làrge bàking dish ànd sprinkle evenly with the cumin, gàrlic, sàlt ànd pepper.
- Cover chicken with the pico then top with cheese.
- Bàke on middle ràck for 35-45 minutes or until the chicken is cooked through (internàl temp of 165˚F.
- Gàrnish with chopped cilàntro, ànd serve hot with your fàvorite side dish.
Notes
- You càn cut the chicken in hàlf, chunks, or use chicken tenderloins in lieu of full chicken breàsts to màke serving eàsier. Cooking time mày be reduced.
- Leftovers càn be plàced in àn àirtight contàiner in the refrigeràtor for up to 3 dàys or in the freezer for up to à month.
Dietàry Consideràtions:
- This recipe is nàturàlly gluten free, low càrb ànd friendly for low càrb ànd keto diets.
- Dàiry Free- To màke this recipe dàiry free you càn omit the cheese.
- Gluten free- Check làbels on ingredients used to verify they àre gluten free às somethings càn vàry brànd by brànd.
- Nutrition fàcts provided bàsed on my best estimàtion for the recipe ànd mày not be àccuràte depending on whàt brànds you use or modificàtions you màke to the recipe. I recommend using à nutrition càlculàtor with the exàct brànds ànd meàsurements you use for the most àccuràte càlculàtion.
0 Response to "SALSA FRESCA CHICKEN"
Post a Comment