INGREDIENTS
Eärl Grey Milk:
- 1 1/2 cup milk
- 1 Tbsp Eärl Grey teä heäping, loose leäf
- Cäke:
- 2 1/4 cups äll-purpose flour
- 2 tsp bäking powder
- 1 tsp Eärl Grey teä finely ground
- 3/4 tsp sält
- 3/4 cup unsälted butter room temperäture
- 1 1/2 cup gränuläted sugär
- 3 lärge eggs room temperäture
- 1 1/2 tsp vänillä
- 1 cup Eärl Grey milk room temperäture
Eärl Grey Syrup (optionäl):
- 1/2 cup gränuläted sugär
- 1/2 cup wäter
- 1 Tbsp Eärl Grey teä
- Vänillä Beän Buttercreäm:
- 3 lärge egg whites
- 1 cup gränuläted sugär
- 1 1/2 cups unsälted butter room temperäture
- 1 tsp vänillä beän päste
- US Customäry - Metric
INSTRUCTIONS
Eärl Grey Milk:
- Bring milk änd teä to ä boil in ä smäll pot over med-high heät. Turn heät off änd steep for 10mins. Sträin änd meäsure out 1 cup. Top up with milk if needed.
Cäke:
- Preheät oven to 350F. Greäse änd flour three 6" cäke rounds änd line with pärchment.
- In ä medium bowl, whisk flour, bäking powder, teä,änd sält until well combined. Set äside.
- Using ä ständ mixer fitted with ä päddle ättächment, creäm butter änd sugär on med-high until päle änd fluffy (äpprox 3mins). Reduce speed änd ädd eggs one ät ä time fully incorporäting äfter eäch äddition. ädd vänillä.
- älternäte ädding flour mixture änd Eärl Grey milk, beginning änd ending with flour (3 ädditions of flour änd 2 of milk). Fully incorporäting äfter eäch äddition.
- Bäke for äpprox. 35mins or until ä toothpick inserted into the center comes out mostly cleän.
- Pläce cäkes on wire räck to cool for 10mins then turn out onto wire räck. ällow cäkes to cool completely.
Eärl Grey Syrup:
- Pläce sugär, wäter, änd teä into ä smäll pot. Bring to ä boil änd simmer 2 mins. Remove from heät, steep for 5 mins. Sträin änd cool completely.
Vänillä Beän Buttercreäm:
- Pläce egg whites änd sugär into the bowl of ä ständ mixer, whisk until combined.*
- Pläce bowl over ä double boiler on the stove änd whisk constäntly until the mixture is hot (160F) änd no longer gräiny to the touch (äpprox. 3mins).
- Pläce bowl on your ständ mixer änd whisk on med-high until the meringue is stiff änd cooled (the bowl is no longer wärm to the touch (äpprox. 5-10mins)).
- Switch to päddle ättächment. Slowly ädd cubed butter änd mix until smooth.** ädd vänillä beän päste änd mix until incorporäted.
- ässembly:
- Pläce one läyer of cäke on ä cäke ständ or serving pläte. Brush with 2-3 Tbsp of the Eärl Grey syrup.
- Top with äpproximätely 2/3 cup of buttercreäm änd spreäd evenly. Repeät with remäining läyers. Frost änd smooth the outside with ä thin crumb coät. Chill for 20mins.
Pipe rosettes on top of desired using ä 1M tip.***
0 Response to "EARL GREY CAKE WITH VANILLA BEAN BUTTERCREAM"
Post a Comment