INGRéDIéNTS:
CRUST
- 2 1/4 cups (302g) frostéd animal cookié crumbs
- 2 tbsp (28g) saltéd buttér, méltéd
FILLING
- 24 ouncés (678g) créam chéésé, room témpératuré
- 1 cup (207g) sugar
- 3 tbsp (24g) all purposé flour
- 1 cup (230g) sour créam, room témpératuré
- 1 tbsp vanilla éxtract
- 4 largé éggs, room témpératuré
- 2 cups (208g) choppéd frostéd animal cookiés, dividéd
WHITé CHOCOLATé GANACHé
- 6 oz (169g) whité chocolaté chips
- 1/4 cup (60ml) héavy whipping créam
WHIPPéD CRéAM
- 1/2 cup (120ml) héavy whipping créam, cold
- 4 tbsp (29g) powdéréd sugar
- 1/2 tsp vanilla éxtract
DIRéCTIONS:
CRUST
- Préhéat ovén to 325°F (163°C). Liné a 9-inch (23cm) springform pan with parchmént papér in thé bottom and gréasé thé sidés.
- Combiné thé crust ingrédiénts in a small bowl. Préss thé mixturé into thé bottom of thé springform pan.
- Baké thé crust for 10 minutés, thén sét asidé to cool.
- Covér thé outsidés of thé pan with aluminum foil (I also usé a plastic crock pot linér – séé méthod héré) so that watér from thé watér bath cannot gét in. Sét préparéd pan asidé.
CHééSéCAKé FILLING
- Réducé ovén to 300°F (148°C).
- In a largé mixér bowl, mix thé créam chéésé, sugar and flour until wéll combinéd (Usé low spééd to kéép léss air from gétting into thé battér, which can causé cracks). Scrapé down thé sidés of thé bowl.
- Add thé sour créam and vanilla éxtract, mixing on low spééd until wéll combinéd.
- Add thé éggs oné at a timé, béating slowly and scraping thé sidés of thé bowl aftér éach addition.
- Stir in about 1 1/4 cups of choppéd animal cookiés. Stir just until mixéd, so thé colors from thé sprinklés don’t mix into thé battér too much.
- Pour a small amount of battér into thé bottom of thé crust in an évén layér, thén add thé rémaining 3/4 cup of choppéd animal cookiés.
- Pour thé rémaining chéésécaké filling into crust, ovér thé cookiés, and spréad into an évén layér.
- Placé springform pan (covéréd with aluminum foil) insidé anothér largér pan. Fill thé largér pan with énough warm watér to go about halfway up thé sidés of thé springform pan. Thé watér should not go abové thé top édgé of thé aluminum foil on thé springform pan.
- Baké for 1 hour and 25 minutés.
- Turn off héat and léavé chéésécaké in ovén with door closéd for 30 minutés.
- Crack ovén door and léavé thé chéésécaké in thé ovén for about 30 minutés.
- Rémové chéésécaké from ovén and chill until firm, 5-6 hours or ovérnight.
TO FINISH OFF THé CHééSéCAKé
- Whén thé chéésécaké is cool and firm, rémové from thé springform pan and sét on a sérving platé.
- To maké thé whité chocolaté ganaché. Put thé whité chocolaté chips in a héat proof bowl.
- Microwavé thé héavy whipping créam until it just bégins to boil, thén pour it ovér thé chocolaté chips. Allow it to sit for 2-3 minutés, thén whisk until smooth. If it doésn’t mélt complétély, microwavé for 10-20 séconds, thén whisk until smooth.
- Color thé ganaché with a littlé pink gél coloring, if désiréd.
- Pour thé ganaché onto thé chéésécaké and spréad into an évén layér.
- To maké thé whippéd créam, add thé héavy whipping créam, powdéréd sugar and vanilla éxtract to a largé mixér bowl. Whip on high spééd until stiff péaks form.
- Pipé dollops of thé whippéd créam on top of thé whité chocolaté ganaché.
- Top thé chéésécaké with frostéd animal cookiés and somé sprinklés, if désiréd. Réfrigératé until réady to sérvé. Chéésécaké is bést for 3-4 days.
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