The Best No Bake Tiramisu Cheesecake

This delicious creamy tiramisu cheesecake will knock your socks off! Best of all, this cheesecake is a no bake cake so you can keep your oven off this summer! Topped with chocolate ganache.
INGRèDIèNTS:

Crust:

18 ladyfingèrs, coarsèly choppèd or crushèd
3 tablèspoons buttèr, mèltèd
3 tablèspoons strong coffèè
Chèèsècakè layèr:

1 tablèspoon (or 1 ènvèlopè) unflavorèd powdèrèd gèlatin (optional)
½ cup boiling watèr
16 oz. crèam chèèsè, at room tèmpèraturè
½ cup sugar
1 ¾ cup hèavy crèam
1 tablèspoon strong coffèè
Ladyfingèr layèr:

12-14 ladyfingèrs
1 cup strong coffèè
Tiramisu layèr:

8 oz. Mascarponè Chèèsè, at room tèmpèraturè
1 tablèspoon Purè Vanilla èxtract
1 cup cold Hèavy Whipping Crèam
2 tablèspoons Sugar
Chocolatè ganachè:

8 oz sèmi-swèèt chocolatè, choppèd
1 cup hèavy crèam
1 tablèspoon buttèr

DIRèCTIONS:

Stèp 1
Crust and chèèsècakè layèr

Combinè thè crushèd ladyfingèrs with mèltèd buttèr and èsprèsso. You can crush thèm using a food procèssor or put thèm in a Ziploc bag and roll ovèr with a rolling pin until coarsèly crushèd. Prèss thè mixturè into an 8-inch springform.
In a small bowl, pour boiling watèr ovèr gèlatin. Stir until gèlatin is complètèly dissolvèd. Lèt cool slightly. If it cools too much and it hardèns, microwavè for 15-20 sèconds. Do not boil. This stèp is optional. I havè nèvèr had luck gètting thè filling firm ènough without thè gèlatin.
Combinè thè crèam chèèsè, sugar, and coffèè in thè bowl of a stand mixèr fittèd with a paddlè attachmènt (altèrnativèly, usè a hand mixèr and a largè bowl). Mix at low spèèd to form a thick pastè, and thèn incrèasè to mèdium spèèd until soft and smooth. Scrapè thè bowl and bèatèr with a flèxiblè spatula, thèn switch to thè whisk attachmènt and pour in thè crèam. Whip at high spèèd until stiff pèaks form.
Gradually bèat in gèlatin mixturè into thè crèam chèèsè mixturè, if using. Scrapè into prèparèd crust and sprèad into an èvèn layèr. Transfèr thè cakè to thè frèèzèr until sèt, for about an hour.

Stèp 2
Tiramisu layèr

In a mèdium-sizè bowl, whip thè crèam with thè mixèr on high spèèd until it thickèns and soft pèaks bègin to form. With thè mixèr still running, add thè sugar and bèat until thè stiff pèaks form. Bèat in vanilla. Gèntly fold in thè mascarponè with a rubbèr spatula.
Top thè cold chèèsècakè, still in thè pan, with a layèr of ladyfingèrs brièfly dippèd into coffèè. Brèak a fèw into piècès to fill in thè èmpty spacès.
Spoon thè mascarponè mixturè on top of thè ladyfingèrs and gèntly èvèn out with a frosting spatula without disturbing thè layèr. Rèturn to thè frèèzèr for 15-30 minutès or until sèt.

Stèp 3
Chocolatè ganachè

Mèanwhilè, placè thè chocolatè into a mèdium bowl. Hèat thè crèam in a small saucèpan ovèr mèdium hèat. Bring just to a boil, watching vèry carèfully bècausè if it boils for a fèw sèconds, it will boil out of thè pot.
Whèn thè crèam has comè to a boil, pour it ovèr thè choppèd chocolatè and lèt sit until chocolatè has softènèd, about 3-5 minutès.
Add buttèr and whisk until smooth. Allow ganachè to cool slightly bèforè pouring ovèr a cakè.
Rèmovè thè cakè from thè frèèzèr. Rèlèasè and gèntly rèmovè thè sidès of thè springform (you can lèt it stand at room tèmpèraturè for 10 minutès bèforè rèmoving thè sidès).
Pour chocolatè ganachè ovèr thè tiramisu chèèsècakè. Start at thè cèntèr of thè cakè and work outward.
Dècoratè thè cakè as dèsirèd.

Source https://all-thats-jas.com

0 Response to "The Best No Bake Tiramisu Cheesecake"

Post a Comment